facebook pisama design
twitter pisama design
pinterest pisama design
instagram pisama design
white arrow down

suunnittelu/muotoilu

kuosien suunnittelu

1|9 kuosien suunnittelu


pisama designin muotoiluprosessi alkaa kuosien huolellisesta suunnittelusta

Kuosien teemat ovat vahvasti sidoksissa luontoon ja nostalgiaan - leikkisistä metsäneläimistä aina vanhoihin raitiovaunuihin. Kuosin suunnittelu alkaa kuvituksen aiheen taustatutkimuksella. Suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon kuosien painatustekniikka, tuotteiden koko ja muoto sekä yksivärisyyden tuomat rajat.

Haasteellista kuosia suunnitellessa on sen asemointi erikokoisille tuotteille – kuosin tulee näyttää yhtä hyvältä niin pienessä kuin suuressakin tuotteessa.

Suunnittelu on myös hyvin materiaalilähtöistä. On tärkeää pohtia, kuinka kuosi toistuu eri vahvuisilla kankailla. Suurin osa Pisama-tuotteista valmistetaan teollisuuden ylijäämämateriaaleista, joiden saatavuus vaihtelee.

Kaikki kuosit piirretään käsin ja digitoidaan tietokoneelle printtejä varten – jokainen kuosi on selkeästi tunnistettavissa Pisama -tuotteiden designiksi.

pesukone

2|9 kankaitten pesu


varsinainen tuotanto alkaa kankaitten huolellisella pesulla

Kankaista pestään pois irtoväri sekä erilaiset pinnoitteet. Tämä tuotannon vaihe pitää huolen siitä ettei kankaasta irtoa/hankaudu enää suuria määriä väriä, sekä varmistaa että kankaanpainannassa väri tarttuu paremmin kankaaseen.

Huolellinen pesu myös kutistaa kankaat valmiiksi ja helpottaa muita työvaiheita.

silitysrauta

3|9 kankaiden silitys


pesun jälkeen kankaat silitetään ja siistitään

Kankaat silitetään huolellisesti painatusta varten. Kankaan tulee olla mahdollisimman sileä, jotta sille painaminen helpottuu. Silityksen yhteydessä siistitään myös irtolangat joita kankaaseen on saattanut jäädä.

painatus

4|9 painatus


kankaat ovat nyt valmiina painatusta varten

Kaikki Pisama Designin tuotteet painetaan käsin. Käsinpainatus on haasteellinen ja ammattitaitoa vaativa työvaihe – painovärin tulee pysyä kankaassa, ja kuosin sävyn tasaisena koko tuotteen käyttöiän ajan.

Pisama Design käyttää lähes yksinomaan valkoista väriä. Painoväriä tehdessä eri aineiden sekoitussuhteet näyttelevät tärkeää roolia värin kestävyydessä.

leikkaus

5|9 muotoonleikkaus


painatuksen jälkeen kankaat leikataan muotoonsa

Tuotteiden kaavat kohdistetaan ensin isolle kankaalle ja leikataan sitten käsin. Käsin leikkaamalla ja kohdistamalla hukka minimoidaan ja siten osasta tuotteitakin tulee uniikkeja – kaikki mahdollinen kangas käytetään hyödyksi.

silitysrauta kakkonen

6|9 kuumakiinnittäminen


lopuksi painoväri kuumakiinnitetään vielä kankaaseen

Kuumakiinnittäminen sulkee painovärin kankaan pintaan ja viimeistelee värin kestävyyden kulutuksessa.

ompelu

7|9 ompelu


tuotteet ommellaan ja niihin kiinnitetään vetoketjut sekä tuotemerkit

Kokeneet artesaaniompelijat ompelevat tuotteet lopulliseen muotoonsa kestävällä polyesterilangalla.

Kuka tahansa ei voi ommella Pisama Designin tuotteita, ompelijat ovat erittäin kokeneita ammattilaisia. Kaikki Pisamat ommellaan paikallisesti Pirkanmaalla.

laaduntarkastus

8|9 laaduntarkistus


lopussa kaikki tuotteet tarkistetaan yksitellen, sillä virheitäkin voi joskus sattua

Tarkastamme huolellisesti kaikki saumat, vetoketjut, tuotemerkit, muodot ja mahdolliset painovaiheen tai kankaan virheet.

valmis tuote

9|9 viimeistely


Tuotteet vielä viimeistellään, prässätään ja niihin kiinnitetään tuotelaput, jonka jälkeen ne aloittavat matkansa uusien omistajiensa luokse.tuotteidemme ekologisuus


Tuotteiden kankaat ovat suomalaisen tekstiiliteollisuuden ylijäämää. Materiaalien valinnassa on kiinnitetty huomiota kankaan vahvuuteen ja käytännöllisyyteen, näin jokainen tuote on suunniteltu materiaalilähtöisesti. Tuotteiden mallit sekä kuosit suunnitellaan niin, että niistä riittäisi iloa pitkäksi aikaa ja tuotteelle olisi löydettävissä useita eri käyttötarkoituksia.

Pisama-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan niin, että tuotannosta jää mahdollisimman vähän omaa ylijäämää. Mahdolliset ylijääneet kankaat hyödynnetään ns. exclusive-tuotteiksi malliston ulkopuolelle.

Tuotteiden valmistus on lähituotantoa, koko Pisama-mallisto valmistetaan Pirkanmaalla. Pisama Design valmistaa itse suurimman osan malliston tuotteista, ompelu on osa alihankintayhteistyötä paikallisten ompelimoiden kanssa.

Jokainen tuote myös pakataan mahdollisimman ympäristöystävällisesti kierrätetyistä / kierrätettävistä materiaaleista. Tuotteiden toimituksessa hyödynnetään käytöstä poistettuja kenkälaatikoita ja pakkausmateriaalina käytetään yrityksiltä ylijääneitä muovipusseja ja pakkauspaperia. Tuotteet myös pyritään toimittamaan suuremmissa sarjoissa, jotta ylimääräistä kuljetusta voitaisiin vähentää.tuotteidemme yhteistyökumppanit


Pisama Design tekee yhteistyötä kotimaisten yritysten kanssa. Pääosin kumppanuudet koskevat tekstiilituotteiden tuotantoa ja toimitusta. Tuotteiden valmistuksessa teemme yhteistyötä tekstiiliteollisuuden hukkamateriaalin kierrättämiseksi. Pisama Design kiittää yhteistyökumppaneitaan. Yrityksiä, jotka ovat antaneet teollisuuden ylijäämämateriaaleilleen uuden tarkoituksen ja joiden kanssa yhteistyössä voimme luoda monipuolisempia tuotteita teille pisamaneidoille.

Yhteistyössä ovat muun muassa:

pisama design logo white

Ateljeekatu osk. | PISAMA DESIGN | Kehräsaari A, 33200 Tamperepisamadesign[at]pisamadesign.com

Ota yhteyttä:
pisamadesign[at]pisamadesign.com

Instagram
Facebook
Twitter
Pinterest